Blog

Programjaim
Budapest
 • Április 20.

  Lélekszínház - önismereti csoport - Tenerife

  Családállítás és SzomatoDráma csoport

 • Május 4.

  Lélekszínház - Önismereti csoport - Bp. -

  Családállítás és SzomatoDráma csoport

 • Június 1.

  Lélekszínház - Önismereti csoport - Bp. -

  Családállítás és SzomatoDráma csoport

Debrecen
 • Április 27.

  Lélekszínház - önismereti csoport - Debrecen

  Családállítás és SzomatoDráma csoport

 • Április 27.

  KÉPZÉS: Lélekszínház - Családállító képzés - plusz óra

  Egy éves önismereti csoport

 • Április 28.

  Kávézz velem!

  Egyéni konzultáció, családállítás, szomatodráma, Thétahealing

Ingatlan adás-vétel - Miért menjek családállításra?

Hogyan kerül a csizma az asztalra?

2024. április 2.

Mit keres az ingatlan adás-vétel a családállítás terében? Bármennyire is furcsa lehet meglepően sok ingatlan eladásánál és vételénél nyújtottam már segítséget. És a kérdés jogos, nem, nem vagyok ingatlanforgalmazó. Egyáltalán nem kell eltávolodni a családállítás témájától egy problémás ingatlanügynél.

Mi minden fordulhat elő, amikor nem sikerül eladni egy ingatlant?

A legáltalánosabb nehézség az szokott lenni, hogy valamilyen erősebb érzelmi szállal kapcsolódik valaki az ingatlanhoz, vagy ahhoz a valakihez, akivel abban az ingatlanban élt. Ez természetesen érvényes lehet a pozitív és a negatív érzelmi töltetekre is. Mire gondolok? Ezt a házat a volt párommal együtt vásároltuk és itt terveztük közösen felnevelni a gyermekeinket. Ebben az esetben az ingatlan eladásával kell szembenéznem azzal, hogy kudarcot vallottam, hogy nem így terveztem. Ennek a gyásza elakaszthatja az eladás folyamatát. Nagyjából hasonló a helyzet, amikor egy szeretett személy elvesztése során örököltük az ingatlant és a gyászfolyamat érzelmi szálával kapcsolódunk az adott lakáshoz, vagy házhoz.

De mi a helyzet, amikor sehogyan sem sikerül megvásárolni egy ingatlant. Ez kicsit olyan érzés is lehet, mint, amikor meglátok valamit, de mire odaérek mindig „elugrik”. Megveszik előttem, meggondolja magát az eladó, nem tudunk megegyezni az árban. Ha már a sokadik ilyen történet kerül elő, amikor szeretnénk saját ingatlant vásárolni, akkor érdemes lehet más irányból is ránézni erre a kérdésre. Előfordulhat, hogy volt a családi rendszerben államosítás vagy kitelepítés, vagy akár a fordítottja betelepítés valaki más ingatlanjába. Ha esetleg örököltem a pénzt, vagy nem tudom elfogadni a támogatást valakitől, aki segítene a számomra, vagy rettegek egy hitel felvételétől, ezek mögött mind-mind meghúzódhatnak családi történetek, amivel érdemes lehet foglalkozni.

Nyilván ez a lista koránt sem teljes, de szerettem volna egy kis rápillantást adni a számodra, hogy bizony nem feltétlenül akkor érdemes csak a családállítás eszközét választanod, ha a családtagjaiddal lévő konfliktust szeretnéd feloldani.

Csodás létezést kívánok Neked!