Blog

Programjaim
Budapest
 • Február 19.

  Lélekszínház - Önismereti csoport - Bp. -

  Családállítás és SzomatoDráma csoport

Debrecen
 • Február 12.

  Lélekszínház - önismereti csoport - Debrecen

  Családállítás és SzomatoDráma csoport

 • Február 12.

  Lélekszínház - önismereti csoport - Debrecen - du

  Családállítás és SzomatoDráma csoport

 • Február 13.

  Kávézz velem!

  Egyéni konzultáció, családállítás, szomatodráma, Thétahealing

Én csak egy korcs vagyok!

apám sose szeretett - apa-fia kapcsolat

2017. november 15.

Sohasem leszek képes megfelelni az elvárásainak, bármit teszek. Egész életemben azért küzdöttem, hogy szeressen. Ha jól csináltam valamit az természetes volt, ha hibáztam, az megbocsáthatatlan volt. Néha úgy éreztem a puszta létezésem is indulatokat váltott ki belőle…

Nehéz hallgatni egy felnőtt férfitől ezeket a szavakat. Zé mondataitegyszerre szövi át a düh és a csalódottság. Szemeiben mélységesen mély szomorúság ül. Tekintete sötét, mögötte megbújik az elvesztett gyermeki öröm és önfeledtség fájdalma…

“én csak egy korcs vagyok” - mondja

Zé története nem ritka, egy családállítás csoportba érkezett. "Apám művelt, jóképű és sportos... mindig mindent jobban tudott." - Egyre nehezebben palástolja könnyeit. Nem akar sírni, megtanulta, hogy nem lehet gyenge, erőssé pedig sohasem válhatott apja mellett. Mintha inkább egymás vetélytársai lennének, mint apa és fia.

Apa és én, örök ellentét

Forrás: Pexels

“Miért utált engem?” Kapom a kérdést, amit természetesen nem válaszolok meg. Csak engedjük, hogy a családállítás terében ez megmutatkozhasson. Zé kiválasztotta családtagjait a csoport résztvevői közül, elindult az álítás. Képviselője azonnal anya mellé állt, miközben apa képviselője tőlük kicsit távolabb, kirekesztve, dühösen nézett a fiára. Anya és fia "szerelmes" pillantásokat vetettek egymásra. Zé a lélek szintjén apja helyén állt, ebből a kirekesztettségből táplálkozott a megmagyarázhatatlan düh apa-fia kapcsolatában. Kérdésemre elmeséli, hogy édesanyja jegyben járt, de szülei eltiltották a szeretett férfitől. Később találkozott Zé édesapjával és hozzáment feleségül.

Mi köze anya előző völegényének hozzám?

Zé döbbent kérdése ez volt. Tudom, nem könnyű ezt a gondolatot befogadni, fontos ehhez kicsit másként rátekinteni az életemre: Mi történt volna, ha az a szerelem akkor beteljesedik? Akkor én egészen biztosan nem születhettem volna meg. Kicsit olyan ez, mintha ezért tartoznék ennek a férfinek. Köszönettel tartozom, amiért átadta a helyét és megszülethettem. A legkevesebb, amit tehetek, hogy képviselem őt a családban. "Anya völegénye leszek".Mindez természetesen a mélyben, láthatatlanul zajlik, a külvilágban pedig konfliktusok és rivalizálás látszik.

Apa dühe nem is nekem szólt?

A lélek házában apa helyén tartozkodom, ez pedig joggal dühítí őt. Ez az a forrás, ami a közöttünk lévő folyamatos feszültséget táplálja. Bert Hellinger gyakran említi, hogy mindig minden a szeretet jegyében történik. Zé esetében apa szeretné, ha végre saját életét élné és szabaddá válhatna. Ez által a szabadság által pedig megkapnatná mindazt az erőt, ami az életét táplálhatja.

Az állítás után pár héttel Zé-től ez az üzenet érkezett:

Sokkal jobban vagyok, stabilabbnak érzem magam :)! De, ami a legfontosabb, köszönöm szépen az “új apámat”.

Benke Edina

+36 20 384 6065

Családállításról bővebben

Forrás: Pexels