Blog

Programjaim
Budapest
 • Február 7.

  Magzatkori és születési traumák oldása - Bp

  élményátíró csoport

 • Február 8.

  Családállítás és SzomatoDráma - Bp. - haladó csoport

  Lélekszínház

 • Február 8.

  Családállítás és SzomatoDráma - Bp. - du

  Lélekszínház

Debrecen
 • Január 24.

  Esetmegbeszélő önismereti csoport alternatív gyógyítók részére

 • Január 25.

  Családállítás és Szomatodráma délután - Debrecen

  Lélekszínház

 • Január 26.

  Családállítás és Szomatodráma de. - Debrecen - haladó csoport

  Lélekszínház

Mi hozza a párkapcsolati boldogságot?

Kell-e, hogy a párom boldoggá tegyen engem?

2018. július 16.

Sokféle módon lehetek boldog. Van boldogság, amelyik illékony, gyorsan eltűnik, kihül. Van olyan, amelyik tartósan és stabilan jelen van az életemben. Mindkettőt bent érzem a szívemben, lelkemben, mégis mitől tűnik el az egyik és miért marad a másik?

Egyáltalán nem mindegy, hogy mit várok a párkapcsolatomtól, vagy mit várok a boldogságtól. Amíg a boldogságom záloga, hogy a párom boldoggá tegyen, addig az a boldogság illékony lehet. Nem biztos, hogy a páromnak, a gyerekemnek, a kutyámnak, vagy bárkinek boldoggá kell tennie engem. Ez a boldogság ugyanis igazából kívülről fakad. Amint a külső tényező "csalódást" okoz, vagy a szerelem intenzita csökken, azonnal el is vesztettem azt... Egyszer csak arra ébredhetek, hogy már nem vagyok szerelmes és nem vagyok boldog. Jó esetben nem fogok egy másik partner felé menekülni, aki majd újra boldoggá tesz engem, legalább a következő másfél évre...

Van egy alapvető különbség a tartós boldogság és az illanékonyboldogság között. A tartós boldogságérzet mélyen bennem gyökerezik, én találtam meg a magam boldogságát. Boldogság nekem szeretni a párom, szeretni a munkám, a hobbimat, stb. Boldogságforrás az is a számomra, hogy a párom szeretében létezhetek. De semmiképpen nem az ő dolga az én boldogságomról folyamatosan gondoskodni. Ahogyan én sem tudom tartósan boldoggá tenni a párom, így ő sem tud engem. Tudom őt szeretni, elfogadni, kényeztetni, de azt, hogy ő ettől boldoggá válik-e vagy sem azt én nem tudom szabályozni és nem is feladatom.