Blog

Programjaim
Budapest
 • Április 20.

  Lélekszínház - önismereti csoport - Tenerife

  Családállítás és SzomatoDráma csoport

 • Május 4.

  Lélekszínház - Önismereti csoport - Bp. -

  Családállítás és SzomatoDráma csoport

 • Június 1.

  Lélekszínház - Önismereti csoport - Bp. -

  Családállítás és SzomatoDráma csoport

Debrecen
 • Április 27.

  Lélekszínház - önismereti csoport - Debrecen

  Családállítás és SzomatoDráma csoport

 • Április 27.

  KÉPZÉS: Lélekszínház - Családállító képzés - plusz óra

  Egy éves önismereti csoport

 • Április 28.

  Kávézz velem!

  Egyéni konzultáció, családállítás, szomatodráma, Thétahealing

Anya, te ennyire szeretsz engem?

Megérintve...

2018. február 2.

Az érintés gyógyít és boldoggá tesz - nem titok ez már a tudomány számára sem. De akkor mi a csudáért nem érintünk? Miért könnyebb egy kutyát, vagy egy cicát megérinteni, mint a gyerekünket, vagy a párunkat? Zavarba jövünk, elmenekülünk, elkerüljük az érintést. Olyan, mintha hiányozna a szeretetteli érintést felismerő kódunk...

Anya, te ennyire szeretsz engem?

Ez a történet nem a sajátom, még évekkel ezelőtt egy képzésen hallottam. Már akkor nagyon sok gondolatot indított el bennem érintésről, ölelésről. A mondat egy 8-10 év körüli kislánytól származik. A kislányt édesanyja nagyon finom, szeretetteli érintésekkel ringatta (Holistic Pulsing). A kezelés végén a kislány felült és mélyen anya szemébe nézve ezt mondta: Anya! Te ennyire szeretsz engem? Én nem is tudtam… - mélyen megérintett minket ez a kis történet.

Szeretetre vágyunk

Tudjuk, érezzük és tapasztaljuk, hogy a szeretetteli érintés „gyógyít”. Az érintés hatására különböző hormonok termelődnek a testünkben, amelyek erősítik az immunrendszerünket, segítik a gyógyulási folyamatainkat, oldják a belső feszültségeinket. Segítik a belső stabilitás, nyugalom állapotát és nem utolsósorban szétáradó boldogságérzést nyújtanak testnek és léleknek.

az érintés az egyik legszebb kifejezési módja annak, hogy SZERETLEK

Vajon mi a csudáért nem érintünk mégsem?

Forrás: Pexels

Azt gondolom mindenkiben ott lapul az érintés iránti vágy. Igaz ez akkor is, ha nehéz az érintés befogadása, vagy valaki más megérintése. Igazából minél inkább menekülök az érintés és az intimitás elől, általában annál erősebb a mélyben a vágy az átadottságra. Sóvárogva nézhetem, ahogyan mások teljes átadottságban megölelik egymást, én mégis inkább elfutok…

érintés egyenlő szexualitás vagy bántalmazás

Gyerekeinket még csak-csak érintjük, öleljük, de felnőttként kevés családban a hétköznapi élet része a szeretetteli érintés, ölelés. Nehéz ez, hiszen valamiért úgy alakult, hogy az érintés összekapcsolódott bennünk a szexualitással és a bántalmazással. Ezt a két irányát mindannyian jól ismerjük. Talán ez az oka annak is, hogy a szeretetteli érintéstől leginkább csak zavarba jövünk. Nehéz értelmezni, ezért inkább elkerüljük, félelmeket kelthet és zavarodottságot, gyakran még a párkapcsolaton belül is. Így azonban sajnos elzárjuk magunkat valami igazán fontos és gyógyító boldogságforrástól.

Talán egyszer, remélem hamarosan ez is változik majd. Szerencsére egyre több önismereti csoport, kontakt tánc csoport formálja az érintéshez fűződő viszonyunkat.

Nehéz számodra az intimitás, az érintés?

Holistic Pulsingról részletesebben (ringatás)