Blog

Programjaim
Budapest
 • Szeptember 23.

  Családállítás és SzomatoDráma - Bp. - haladó csoport

  Lélekszínház

 • Október 4.

  Magzatkori és születési traumák oldása - Bp

  élményátíró csoport

 • Október 5.

  Családállítás és SzomatoDráma - Bp. - haladó csoport

  Lélekszínház

Debrecen
 • Október 26.

  Magzati és születési traumák oldása - Debrecen

  élményátíró csoport

 • Október 26.

  Családállítás és Szomatodráma délután - Debrecen

  Lélekszínház

 • Október 27.

  Családállítás és Szomatodráma de. - Debrecen - haladó csoport

  Lélekszínház

Allergia és fülakupunktúra

aprócska tűkkel panaszmentesen

2017. január 18.

Nem mondom, hogy a legegyszerűbb és, hogy mindenkinél tökéletes megoldás, de nekem bevált. Apró tartóstűkkel a füleimben szinte teljesen tünetmentessé válok.
Amikor abból indulok ki, hogy nem a külvilággal van a gond, hanem az én testemmel, könnyebb megoldást találni. Elkezdhetem keresni, hogy miért is döntött úgy a testem, hogy ilyen intenzíven fog reagálni. Persze nem is kell megtalálnom a választ. A megoldáshoz elég, ha az úton el tudok indulni: Mire lehet szüksége, hogy másként csinálja?

Általában az akupunktúra
feltételezi, hogy van egyfajta áramlás a testemben, amely segíti a testi és lelki egyensúlyom fenntartását. Ha elképzelem ennek az áramlásnak a pályáját, szinte teljes hálózatot láthatok a testemen. Ebben a rendszerben gondolkodva vannak olyan szerveink, amelyek un. kimeneti pontokat adnak ezekhez a vezetékekhez, meridiánokhoz. Leképezik a különböző szerveket, szervrendszereket. Ilyen "térkép" található a talpon, a tenyéren, a nyelven és a fülön is.

Hogyan működik?
Ezeken a kis térképekenkeresztül, különböző módszerekkel hatást tudunk gyakorolni a test működésére. Amikor egészséges vagyok ez az áramlás zökkenőmentes, szabadon áramló. Amikor valami miatt elakad, a testem jelezni kezd, kibillen az egyensúlyából. Ezt az egyensúlyt hivatott visszaállítani a fülakupunktúra, aprócska tűszúrásokkal a fülön. Allergia esetén ez szinte perceken belül enyhülést és megnyugvást hoz a testnek és a léleknek.

Fotó: Pexels

Ideális esetben
A leghatékonyabban azonban úgy működik a fülakupunktúra, hogy az allergia-szezon előtt 6 héttel kezdjük a kezeléseket, és a szezon után még két héttel érdemes folytatni azt. A szúrásokat két hétig minden nap ismételni kell, majd a következő két hétben már csak két naponta, az azt követő héten pedig heti három alkalommal ismételjük.
Ennek kiváltása lehetséges aprócska tartós tűk beszúrásával.