Blog

Programjaim
Budapest
 • December 10.

  Lélekszínház - Önismereti csoport - Bp. -

  Családállítás és SzomatoDráma csoport

 • December 10.

  Lélekszínház - Önismereti csoport - Bp. -

  Családállítás és SzomatoDráma csoport

Debrecen
 • December 17.

  Lélekszínház - önismereti csoport - Debrecen

  Családállítás és SzomatoDráma csoport

 • December 17.

  Lélekszínház - önismereti csoport - Debrecen

  Családállítás és SzomatoDráma csoport

 • December 18.

  Kávézz velem!

  Egyéni konzultáció, családállítás, szomatodráma, Thétahealing

REND-ben van a családod?- apa-lánya kapcsolat

Az elkóborolt királylány

2017. szeptember 14.

A lélek számára minden család olyan, mint egy hatalmas ház, amelyben minden szereplő saját szobát kapott. Ez a szoba mindig azon a szinten található, ahová az illető családtag a születésekor érkezett. Különböző szinteken laknak a nagyszülők, a szülők, a gyerekek, az ő gyerekeik. Senki számára sem tanácsos másutt tartozókodni. Ez a családállítás egyik alapköve. De miért fontos ez? - az elkóborolt királylány esete

Édesapa hercegnőjének lenni csodás dolog.

Engem senki sem akar feleségül? (Forrás: Pexels)

Kislányként az életemnek, egészséges fejlődésemnek elmaradhatatlan része. Hiba akkor csúszik a történetbe, ha apa elérhetetlen és egyáltalán nem sikerül hercegnővé válnom. De az sem könnyű, amikor túlságosan is jó ott nekem, nem tudok elszakadni. Általában ebben a két esetben nem a saját szobámban tartózkodom a lélek házában.

Mi történik, ha elkóboroltam?

Nagyjából ugyanarra számíthatok, mint otthon, valakinek a dühét magamra fogom vonni. Apa akár elérhetetlen volt a számomra, akár a tökéletes férfi mintaképe, jó eséllyel foglalom el anya helyét a lélek házában. Az első esetben talán nem szerethettem apát (válás, apa halála...), míg a másodikban "én jobb felesége vagyok, mint anya". Mindez a felszín alatt, mégcsak tudomásom sincs róla.

A lélek számára minden család olyan, mint egy hatalmas ház, amelyben minden szereplő saját szobát kapott.

Kinek a menyasszonya vagyok? (Forrás: Pexels)

Amikor anya szobáját próbálom bitorolni ő minden erejével megpróbál majd onnan eltávolítani. Ilyenkor nemcsak a szobát tévesztettem el, hanem az emeletet is. El tudod képzelni, hogy milyen dühös lennél Te az ő helyében? Nem csoda, ha konfliktusok milliói zajlanak közöttetek. Van ugyanis egy részed, aki pontosan tudja, hogy nem vagy a helyeden, de erőnek erejével küzdesz, hogy maradhass. Nyilvánvaló, hogy sok-sok történés van ebben az esetben mögötted, ezért választottad, választod ezt az utat. Lehetséges, hogy túl korán fel kellett nőnöd, esetleg gondoskodnod kellett a kistesódról, akár anyáról, vagy apáról is. De talán itt az ideje a saját utad választani.

Miből veheted észre, hogy nem vagy a helyeden?

Ha egy lány az édesanya szobájában lakik, akkor a lélek szintjén az édesapa párjává válik (én jobb felesége lehetek, mint anya). Ebben az esetben nem vagyok szabad, nincs mellettem egy férfi, egy társ számára hely. Vagy egyáltalán nem lesz párkapcsolatom, vagy tartósan nem köteleződök el, esetleg folyamatosan szeretői viszonyban találom magam. Emellett könnyen lehet, hogy a női főnökömmel is folyamatosan konfliktusban vagyok.

Ezek árulkodó jelek lehetnek:

 • nincs párkapcsolatom
 • általában szeretői viszonyban vagyok
 • távkapcsolataim vannak
 • nem köteleződök el, valahogy nem találom a párom
 • egy pasi sem elég jó, akikkel találkoztam
 • nem vesznek el feleségül
 • anyával túl szoros és/vagy túl konfliktusos a viszonyom
 • a női főnökömmel állandó összetűzésben vagyunk
 • gyakran váltogatom a partnereimet

Akár szülőként tapasztalod, akár te magad vagy az elkóborolt gyermek, érdemes a családi REND-et helyreállítani. Amikor mindenki a helyére kerül kisimulnak az ellentétek. Szabaddá válsz, választhatóvá válsz egy férfi számára.

Benke Edina

Válj szabaddá!