Blog

Programjaim
Budapest
 • December 10.

  Lélekszínház - Önismereti csoport - Bp. -

  Családállítás és SzomatoDráma csoport

 • December 10.

  Lélekszínház - Önismereti csoport - Bp. -

  Családállítás és SzomatoDráma csoport

Debrecen
 • December 17.

  Lélekszínház - önismereti csoport - Debrecen

  Családállítás és SzomatoDráma csoport

 • December 17.

  Lélekszínház - önismereti csoport - Debrecen

  Családállítás és SzomatoDráma csoport

 • December 18.

  Kávézz velem!

  Egyéni konzultáció, családállítás, szomatodráma, Thétahealing

Nem érzed jól magad a bőrödben? Itt az ideje változtatni!

Három apró gondolat, hogy jobban érezd magad

2017. augusztus 24.

Nem vagy egyedül ebben a helyzetben. Mindenki átélte már, én magam is. A kérdés csak az, hogy mit teszel ezzel a helyzettel? Feldolgozod és továbblépsz, vagy maradsz? Mindegy milyen jellegű a nehézséged, betegség, pénztelenség, magány, hiábavaló babavárás, idővel könnyen beleragadhatunk. Te látod a fényt az alagút végén? Amikor már elég hosszú ideje rossz, akkor egyszerűen hozzáigazodunk a szenvedéshez. Egyre nehezebbé válik elképzelni, hogy lehet jobb is, vagy akár sokkal jobb is. Engedd meg magadnak, hogy ez megváltozzon! - Az "arany-hármas"ebben segíthet.

Mit tegyek ehhez?

Az „arany-hármas”

 1. Először is szerencsés elfogadni, hogy minden helyzetből lehetséges kihozni a legjobbat. Fordítsd át a figyelmed arra, amiben örömöd leled. Távolítsd a figyelmed a hiányokról és arról, ami rossz, vagy nem működik. Ezzel képessé válhatsz arra, hogy legrosszabb körülmények között is befogadhasd a legtöbb jót, amit a pillanat adhat.
 2. Ne felejtsd el: Mindig van lehetőség a továbblépésre! Akkor is, ha éppen most nem látod! Amikor a hiányokról átfordul a figyelmed az örömök felé, hirtelen képessé válsz az új lehetőségeket is észrevenni. Megtalálhatsz egy olyan megoldást is, amire eddig nem is gondoltál.
 3. És, ami talán a legfontosabb: saját magadon mindig van lehetőség változtatni! Amikor változol, megváltozik a külvilágod is. Például, amikor nyitottá és befogadóvá válsz, akkor nagyobb örömmel kapcsolódnak hozzád mások is, akár a családtagjaid, akár a barátaid. Együtt pedig könnyebb az új lehetőségekre, megoldásokra rátalálni.

Forrás: Pexels

A „De én… De nekem… De velem…” kezdetű mondatok nem segítenek Téged. Ha éppen nincs munkád, akkor sok a szabadidőd, ha nincs babád, akkor több időtök van egymásra a pároddal, ha nincs pénzed, akkor is süt a nap és szabadon sétálhatsz a parkokban, vagy ücsöröghetsz egy könyvtárban valami újat tanulva.

Fájdalmak és nehézségek megtörténhetnek, érhetnek fájdalmas veszteségek.De csak rajtad múlik, hogy ebből hajtóerő lesz, vagy fájdalomhorgony! Tudom milyen mélységes mélyen lenni a fájdalmakban és mennyire nehéz onnan felállni. De azt is tudom, hogy mindig érdemes a fájdalmakat, a minket ért veszteségeket igazi hajtóerővé alakítani.

Benke Edina

Érezd jól magad a bőrödben!